لزوم تربيت فرزندان بر ولايت آل محمد( علیهم السلام)

چاپ

آرزوي هر پدر و مادري داشتن فرزندان صالح بوده، دغدغه ذهني آنها همين نكته و تلاش آنان براي فرزندان خويش نيز در همين جهت مي باشد. هنگامي كه ما جايگاه اعتقاد به ولايت و معرفت امام زمان عليه السلام را در صحنه تفكر ديني دانستيم، لازم است تا اهميت ويژه اي به معرفت و تربيت فرزندان خويش در جهت تولي و تبري داده، آن را محور تربيت ديني فرزندان خويش قرار دهيم. يعني با فراهم آوردن زمينه هاي معرفت ديني، آنان را با اصول ولايت آل محمد عليهم السلام و منطق شيعه آشنا سازيم. تلاشهاي دشمن در طول قرون متمادي را براي نابودي اهل بيت عليهم السلام و اخفاء فضائل و مناقب آل محمد عليهم السلام به آنان گوشزد كنيم.
آنان را در مجالس سرور و عزاي اهل بيت عليهم السلام شركت دهيم و به اين ترتيب، قلب آنان را از محبت اهل بيت عليهم السلام و تنفر نسبت به دشمنانشان مالامال گردانيم. بايد به آنان بياموزيم كه وحدت سياسي با اهل سنت در برابر دشمن مشترك، تعارضي با تفكي مرزهاي حق از باطل در مقام عقيده نداشته، رفتار اميرالمومنين عليه السلام در اين جهت بهترين الگوي عصر ما است. بايد به امر ولايت در اعتقادات فرزندان خويش و بروزات بيروني آن بيشتر اهتمام كنيم كه اميرالمومنين عليه السلام بارها فرمودند:
ايها الناس، دينكم دينكم، تمسكوا به و لا يزيلنكم و لا يردنكم احد عنه، لان السيئه فيه خير من الحسنه في غيره، لان السيئه فيه تغفر و الحسنه في غيره لا تقبل اي مردم، دينتان را مواظب باشيد، مبادا كسي شما را از دينتان لغزانده و منحرف كند. زيرا گناه اگر همراه با اعتقاد صحيح باشد، بهتر از حسنه اي است كه با عقائد باطل انجام گيرد. زيرا گناهي كه با دينداري همراه باشد بخشوده شده، حسنه اي كه با انحراف فكري قرين باشد، مورد پذيرش خدا قرار نمي گيرد. [1] يعني كه پدر و مادر در عين پيگيري و توجه به نماز، تقوا، حجاب و ديگر فرائض فرزندان، بايد به معرفت ديني آنان: خداشناسي، پيامبر شناسي، معادشناسي و بالاخص ولايت و امام زمان شناسي آنان بهاي بيشتري داده، هم بيشتري بر آن بگمارند. در روايت ديگري كه اهل سنت از رسول اكرم صلي الله عليه و آله و سلم نقل كرده اند، آمده است: جابر بن عبدالله انصاري، صحابي بزرگوار رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم در كوچه ها و محله هاي شهر مدينه مي چرخيد و مي گفت: يا معاشر الانصار، ادبوا اولادكم علي حب علي اي گروه انصار، فرزندانتان را بر محبت علي عليه السلام تربيت كنيد. [2] ادبوا اولادكم علي ثلاث خصال: حب نبيكم و حب اهل بيته و علي تلاوه القرآن فرزندان خود را بر سه صفت تربيت كنيد: ب علاقه به پيامبرتان و بر محبت به اهل بيت پيامبر و بر تلاوت قرآن. [3] .
[1] معاني الاخبار:6 و 185.
[2] من لا يحضره الفقيه 318:3.
[3] جامع الصغير، سيوطي 42:1.
آثار اعتقاد به امام زمان (عج)،ص 81 و 82

سه شنبه 91/3/9

منبع : زائرین