• امروز شنبه 3 آذر 1403
  •  
     

     


     
     
     
     
     
     

    اخبار شمسا

    نامه الکترونیک چاپ

    پيام آيت الله محمد محمدي ري شهري، نماينده محترم ولي فقيه در امور حج و زيارت به زائران بيت الله الحرام در عمره مفرده
    سلام و درود خدا بر شما دلدادگان معبود و زائران حضرت دوست كه توفيق يافته‌ايد در سرزمين وحي حضور يابيد. شما كه لباس سفيد احرام را كه نشاني از طهارت است پوشيده‌ايد تا نمادي باشد از پاكي جان و روشنايي‌دل.
    به ياد داشته باشيد كه هر يك از شما نماينده ملت بزرگ ايران اسلامي هستيد، كشوري كه علاوه بر غناي فرهنگي و تمدني ديرين، ام القراي عالم تشيع در جهان به شمار مي‌رود و عدالت خواهان و آزادي خواهان به آن چشم دوخته‌اند
    حال در آستانه اين سفر الهي و معنوي نكاتي را به عموم زائران متذكر مي‌شوم:
    1) حضور در حرمين شريفين، فرصت مغتنمي براي انس بيشتر با قرآن كريم است، تلاش كنيد در مدينه و مكّه بيش از گذشته با قرآن مأنوس بوده و با قرائت و تدبّر در اين كتاب آسماني، از بركات آن بهره‌مند شويد.
    2) حج و كعبه، نماد وحدت امت اسلامي‌اند، مسلمانان در هر شبانه روز چند نوبت، به سوي كعبه نماز مي‌گزارند، از اين رو لازم است از هر عملي كه وحدت مسلمانان را خدشه دار مي‌سازد پرهيز نموده، در راه گسترش و توسعه وحدت امت اسلامي تلاش كنيد و با حضور گسترده در نمازهاي جماعت، شكوه و عظمت اجتماعات اسلامي را به نمايش گذارند.
    3) مسؤولان فرهنگي و اجرايي حج در طول سال براي هر چه بهتر و با شكوه‌تر برگزار شدن اين مراسم معنوي و الهي تلاش فراواني داشته و دارند تا زائران عزيز بدون دغدغه خاطر بتوانند از فرصت حج، بهره‌مند و به منافع فراوان آن دست يابند. طبيعي است كاري در اين سطح، با برخي كاستي‌ها نيز روبرو گردد، از اين رو تلاش كنيد با همكاري و همراهي با مسؤولان اجرايي و فرهنگي كاروان‌ها، اين سفر را به زيباترين و ماندگارترين خاطره شيرين زندگي خود تبديل كنيد.
    4) حج به فرموده امام راحل(ره) و احياگر حج ابراهيمي در عصر حاضر، مناسك زندگي است و حاجيان بايد راه و رسم زندگي توحيدي و اسلامي را از مكتب ابراهيم خليل(عليه‌السلام) بياموزند.
    بايد يكي از دغدغه‌هاي اساسي ما در اين سفر روحاني، عبور كردن از ظواهر اعمال و مناسك و يافتن باطن و رمز و راز اين آموزشگاه بزرگ الهي باشد.
    5) دعا و نيايش و ارتباط روحي با صاحب اين خانه، زمينه ساز دستيابي به منافع عظيم اين سفر نوراني است، با دعا و نيايش روح خود را پالايش داده، وبراي تعجيل در ظهور حضرت بقي‍ةالله الاعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء )دعا كنيد.
    از خداوند متعال عاجزانه مي‌خواهم تا توفيق بهره‌مندي هرچه بيش‌تر از اين سفر معنوي را به تمام شما عزيزان عنايت فرموده و همگان را سالم و موفق با دعاهاي مستجاب شده به شهر و ديار خويش باز گرداند.

    محمد محمدي ري‌شهري
    نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني

    پيام رييس سازمان حج و زيارت به زائران عمره مفرده
    برادر و خواهر ارجمند
    زائران بيت الله الحرام سلام و درود خادمان خود در سازمان حج و زيارت را پذيرا باشيد.
    سپاس بيكران خداي متعال را كه صفحه ديگري از خدمتگزاري به زائران خانه خويش و مزار شريف حضرت رسول (صلي الله عليه وآله) و فرزندان مطهرش در بقيع را بر روي ما گشود.
    از عمره گذشته، حجي كه سپري شد و از هنگامه پس از حج تاكنون همه آن ها كه توفيق ارائه خدمت در سفر زيارتي عمره را دارند نهايت تلاش خويش را به كار بسته اند ، تا بتوانند بستر مناسبي را فراهم كنند تا شما بتوانيد از فرصت حضور، بهره كافي را برده و موفق به انجام مناسك عمره مفرده بشويد و با ره‌توشه‌اي سنگين از معنويت به ميهن اسلامي بازگرديد. خوشبختانه امكانات مورد نياز شما در طول سفر اعم از محل اقامت ، تداركات و تغذيه و سرويس هاي درون شهري و برون شهري فراهم شده و پيش بيني مي شود كه ان شاء الله مشكل قابل ذكري به ميان نيايد، ليكن برگزاري يك اردوي (حدوداً) 800 هزار نفره در مدت 200 روز و در كشوري ديگر، بدون ترديد نارسايي ها را بر همه ما تحميل مي كند.
    در اين شرايط انتظار ما از شما پيش گرفتن سعه صدر و بردباري و ياري رساندن به دست اندركاران است تا آنان بتوانند بر ناملايمات احتمالي فايق آيند.
    عمره يك سفر دسته جمعي است و طبيعي است كه در يك تعامل جمعي، بسياري از امور بايد به خاطر حفظ حقوق ديگران رعايت شود. انتظار ديگر اين است كه خود را با برنامه هاي كاروان هماهنگ نموده و با جمع حضور داشته باشيد تا بتوانيد از همه فرصت هاي سفر بهره كامل ببريد. چنانچه در روزهاي اقامت در مكه و مدينه دچار مشكل ناخواسته اي شديد با هماهنگي مدير كاروان، بازرسان ، عوامل سازمان حج و ستادهاي عمره را در جريان بگذاريد.
    سازمان حج و زيارت افتخار دارد اعلام نمايد كه در بهينه سازي امور، همواره از ديدگاه هاي زائران كه بهترين داوران در صحنه هستند بهره برده است. لذا انتظار نهايي اين است كه پس از سفر، ارزيابي شما و نيز بيان نقاط قوت و ضعف و پيشنهادهايتان را داشته باشد تا بتواند روند «به‌سازي» را كه در پيش گرفته است ادامه دهد.
    سفري خوش ، فرجامي نيكو و زيارتي قبول را برايتان آرزو مي‌كنيم.
    مصطفي خاكسار قهرودي
    معاون وزير و رييس سازمان حج و زيارت

    نحوه بهبود كيفيت سفر به عتبات عاليات عراق بررسي شد
    روز يكشنبه 13/11/87 ، با حضور رييس و معاونان سازمان حج و زيارت به منظور بررسي نحوه بهبود كيفيت سفر به عتبات عاليات عراق، جلسه اي در دفتر رييس سازمان برگزار شد.
    در اين جلسه كه برخي از كارشناسان سفرهاي زيارتي عتبات عاليات حضور داشتند، پس از گزارش حسين اكبري، معاون عتبات سازمان درباره وضعيت ثبت نام، حمل و نقل و مشكلات زائران در مرزها، رييس سازمان حج و زيارت بر آسيب شناسي دقيق اين سفر تأكيد كرد.
    خاكسار قهرودي خاطرنشان كرد كه عشق زائران ايراني به اعتاب مقدسه عراق مي طلبد كه برنامه ريزي هاي اجرايي اين سفرها دقيق تر باشد، تا بتوانند بهره برداري بيشتري داشته باشند.
    وي با توجه به نارسايي هاي اين سفر، تأكيد كرد كه حوزه معاونت عتبات، با دعوت از كارشناسان امر، به صورت مرتب مشكلات سفر به عراق را بررسي كند و گزارش آن را به جلسات هفتگي كه از اين پس در حضور مسئولان سازمان برگزار مي شود، ارائه نمايد.قهرودي از كليه مديران راهنماي عتبات و صاحب نظران خواست تا نقطه نظرات و پيشنهادهاي خود را براي بهتر شدن اين سفر معنوي، به سازمان حج و زيارت ارسال كنند.
    دستورالعمل ويژه کارگزاران در رابطه با فراگيري قرآن
    قابل توجه مديران و رؤساي محترم دفاتر و ادارات حج و زيارت استان ها و شهرستان ها
    با احترام نظر به مصوبه شوراي آموزش کارگزاران مبني بر لزوم تسلط کليه عوامل و کارگزاران فعال در امور حج و زيارت (به استثناي آشپزهايي که فاقد مدرک تحصيلي ديپلم هستند) ، نسبت به روخواني و روان خواني قرآن کريم در مرحله اول، اين مهم طي توافق، به عهده سازمان دارالقرآن الکريم و دارالقرآن الکريم ادارات کل تبليغات اسلامي استان ها قرار داده شده است. بنابراين در راستاي تحقق مصوبه فوق و اجراي مطلوب آن، مراتب طي مذاکره با مسئولين محترم سازمان دارالقرآن الکريم مطرح و ضمن اتخاذ تصميماتي به شرح زير، مقررگرديد که مسئولين محترم واحدهاي آموزش استان ها با مسئولين ذيربط سازمان دارالقرآن الکريم ادارات کل تبليغات اسلامي مراکز استان ها جلسات هماهنگي به منظور اجراي بهينه مصوبه شورا برگزار نمايند.
    1) کليه فراگيران محترم، در آزمون سطح سنجي 1 و 2 (روخواني و روان خواني قرآن کريم) که به وسيله ممتحنين مجاز سازمان دارالقرآن الکريم برگزاري خواهدشد، مورد ارزيابي قرار گرفته و قبول شدگان هرسطح گواهينامه مربوط را از دارالقرآن الکريم تبليغات اسلامي استان دريافت خواهند نمود.
    يادآوري : دارندگان گواهينامه معتبر از سازمان دارالقرآن الکريم در سطوح مورد نظر، معاف از ارزيابي هستند
    2) افرادي که در ارزيابي سطح 1 و 2 موفق به دريافت امتياز توانايي لازم نگردند، موظف به مطالعه و فراگيري مهارت هاي فوق در قرائت قرآن کريم به صورت غيرحضوري يا حسب نياز به صورت حضوري خواهند بود. بدين منظور کتاب روخواني و روان خواني نور از انتشارات تلاوت، تأليف آقايان محمد خواجوي و احمد حاجي شريف توسط سازمان دارالقرآن الکريم توصيه و تأکيد شده است.
    3) افراد مشمول بند «2» حداکثر يک ماه بعد از ارزيابي اوليه مي توانند با کسب آمادگي لازم، در آزمون ارزيابي توانايي مجدد شرکت کنند و در صورت کسب امتياز لازم، گواهينامه مربوط را دريافت دارند.
    4) افرادي که به هر دليل در ارزيابي مجدد نيز موفق به کسب امتياز لازم نشوند و علاقه مند به ادامه فعاليت در امر حج و زيارت باشند، بايد در کلاس هاي حضوري که بدين منظور و بر اساس هماهنگي واحد آموزش استان با دارالقرآن الکريم ادارات کل تبليغات اسلامي استان ها تشکيل خواهد شد، شرکت نمايند و در صورت کسب توانايي لازم و دريافت گواهينامه مربوط، به فعاليت خود در امور حج و زيارت ادامه دهند.
    5) صدور هر گونه گواهينامه موفقيت در دوره هاي آموزشي کارگزاران از تاريخ 1/2/1388 منوط به ارائه گواهينامه سطوح 1 و 2 سازمان دارالقرآن الکريم ادارات کل تبليغات اسلامي استان ها خواهد بود.
    6) براي تحقق اهداف مهم فراگيري و انس با قرآن کريم، سطوح متنوعي پيش بيني شده است که پس از ارتقاي مهارت هاي عمومي و نياز سنجي از مخاطبين، برحسب اولويت ها به آن خواهيم پرداخت.
    7) هزينه هاي مترتب به اين موضوع، براساس دستورالعمل سازمان حج و زيارت و سازمان دارالقرآن الکريم محاسبه و از فراگيران دريافت خواهد شد.
    8) با توجه به آمار فراگيران استاني، بايد برنامه ريزي و هماهنگي لازم براي آن دسته از فراگيران که در مراحل بعدي اعزام حج، عمره و اعتاب مقدسه قرار دارند، صورت پذيرد و به تدريج، مخاطبان مورد ارزيابي قرارگيرند.
    9) مسئولين محترم آموزش استان با همکاري کارشناسان دارالقرآن الکريم استان ها، تدبيري اتخاذ نمايند که از فراگيران دوره هاي سطوح بالاتر همانند دوره هاي ترجمه، آشنايي با مفاهيم قرآن کريم و ... نظرسنجي و نيازسنجي به عمل آيد تا ان شاء الله پس از پايان اين مرحله (دوره عمومي) ، امکان برداشتن گام هاي بعدي با شناخت بيشتر فراهم گردد..خاطرنشان مي سازد که کليه توافقات صورت گرفته، با بخشنامه اي ازطرف سازمان دارالقرآن الکريم به کليه ادارات کل تبليغات اسلامي استان ها ابلاغ خواهد شد.
    عليرضا نادري خورشيدي
    مديرکل دفتر طرح و برنامه

    رايزني با كارشناسان علوم قرآني به منظور غني سازي برنامه هاي آموزشي قرآن براي كارگزاران حج و زيارت
    به منظور تحقق منويات مقام معظم رهبري در خصوص اهميت قائل شدن براي كارهاي قرآني با دعوت از صاحب نظران علوم قرآني، كارگروه ويژه اي در اين رابطه تشكيل گرديد. از دستاوردهاي اين جمع، مي توان برگزاري دوره هاي آموزشي آشنايي با قرآن را براي كارگزاران حج و زيارت نام برد. همچنين بسته هاي قرآني براي تلاوت يك ختم قرآن، در تمتع امسال به زائران تقديم گرديد .
    در جلسه اي كه كارگروه ياد شده روز يكشنبه 20/11/87 داشت، مقرر گرديد كه آقاي موحدپور با همكاري دست اندركاران و صاحب نظران علوم قرآني و كارشناسان اين امر، كار مستمري را پيگيري نمايند و مجموعه كارهاي قرآني براي عوامل كاروان ها و كارگزاران حج، منسجم تر از گذشته تداوم يابد. ضمناً به تصويب رسيد كه جلسات اين كار گروه قرآني، هر دو هفته يك بار روزهاي دوشنبه ساعت 16 در سالن كنفرانس سازمان حج و زيارت منعقد شود .
    از كليه صاحب نظران و كارشناسان قرآني خواهشمنديم نقطه نظرات و پيشنهادهاي خود را در خصوص چگونگي برگزاري آموزش قرآن براي كارگزاران حج و زيارت در سطوح مختلف تحصيلي ارائه فرمايند
    برنامه پنجم توسعه در سازمان حج و زيارت بومي مي شود.
    در جلسه اي كه روز سه شنبه اين هفته با حضور رييس و برخي از كارشناسان سازمان حج و زيارت و حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت برگزار شد، نحوه بومي سازي برنامه پنجم توسعه كه به وسيله مقام معظم رهبري ابلاغ شده است، مورد بررسي قرار گرفت.
    در اين جلسه، خاكسار قهرودي با اشاره به اصالت كار فرهنگي همه بخش هاي سازمان حج و زيارت، بر تطبيق امور اجرايي با برنامه پنجم تأكيد كرد.
    وي با ضروري خواندن استفاده از ديدگاه ها و نقطه نظرات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري درباره حج و كاربردي كردن آن در قالب برنامه پنج ساله ابلاغي، تشكيل كميته هاي كارشناسي براي اين مهم را وظيفه همه بخش هاي سازمان دانست.
    رييس سازمان حج و زيارت از كليه صاحب نظران و كارشناسان حوزه حج و زيارت خواست كه پيشنهادهاي خود را براي عملياتي كردن مفاد برنامه پنجم و نقطه نظرات مبنايي امام راحل و رهبر معظم انقلاب، در اختيار سازمان حج و زيارت قرار دهند.
    اقدام تروریستی در شهر کربلا به شهادت 6 تن و زخمی شدن ده ها تن دیگر انجامید
    دراین اقدام تروریستی که از نوع کمر بند انفجاری بود، روز پنجشنبه1/اسفندماه در خیابان مقابل حرم امام حسین علیه السلام رخ داد.زائران وشاهدان عيني تعداد شهداي اين واقعه تروريستي را 16تن اعلام كردند.

    کشته شدن 30 زائر در انفجار جنوب بغداد

    در حمله انفجاری 25بهمن ماه در جنوب بغداد ، 30 تن کشته و 25 تن زخمی شدند پلیس عراق اعلام كرد، در حمله انفجاری امروز در جنوب بغداد ، دست كم سی زائر كشته و بیست و پنج تن زخمی شدند.

    آغاز اعزام هوایی زائران عتبات عالیات از مشهد
    حسین اکبری معاون عتبات مقدسه سازمان حج وزيارت گفت: نخستین پرواز زائران عتبات عالیات سه شنبه 22 بهمن ماه با اعزام حدود 200 نفر زائر از فرودگاه مشهد آغاز شد و به تدریج تعداد پروازها و ایستگاه های پروازی برای انتقال زائران به عتبات عالیات افزایش می یابد.
    وی بابیان این که روزانه سه هزار نفر به عتبات عالیات اعزام می شوند، افزود: روزانه هزار زائر از طریق هوایی و دو هزار نفر از طریق مرزهای زمینی به عبتات عالیات اعزام می شوند که هزینه هوایی 497 هزار تومان و هزینه زمینی 287 هزار و 600 تومان است.
    معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت کشور با اعلام این که ثبت نام جدید زائران برای اعزام به عتبات عالیات به پایان رسیده است، افزود: زائران یاد شده 8 اسفند سال جاری تا 30 اردیبهشت ماه سال آینده به عتبات عالیات اعزام خواهند شد. اکبری در باره زمان نام نویسی جدید افراد برای اعزام به عتبات عالیات گفت: ثبت نام برای عتبات عالیات به فاصله دوماه انجام می شود. وی مدت اقامت زائران در عتبات عالیات را نیز شش شب اعلام کرد .لازم به ذكر است براساس آخرين خبرها از بيست ودوم بهمن ماه روزانه يك پرواز به ظرفيت 200نفر از زائران عتبات را به مقصد فرودگاه بغداد منتقل مي كند. درآينده نزديك فرودگاه نجف نيز پذيراي زائران ايراني خواهد بود.

    .