• امروز يكشنبه 4 آذر 1403
  •  
     

     


     
     
     
     
     
     

    اخبار شمسا

    نامه الکترونیک چاپ

    آيت الله ري شهري: برخي با زمزمه خصوصي سازي حج و زيارت در پي كسب منافع مادي هستند، در حالي كه تلاش سازمان حج و زيارت اين است كه در حج و زيارت نهايت بهره برداري براي تحول فرهنگي در سراسر كشور صورت گيرد.
    نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني مسئوليت روحانيون و مديران حج را فراتر از كار تبليغ و اداره امور اجرايي زائران دانست و گفت: روحاني كاروان تنها يك مبلغ نيست بلكه مدير فرهنگي و حتي سياسي كاروان به شمار مي رود و مدير نيز يك نيروي اجرايي و فرهنگي است. وي افزود: مسئوليت بعثه مقام معظم رهبري گزينش روحانيوني است كه در خدمت كاروان ها علاوه بر تبليغ معارف ديني قدرت مديريت فرهنگي و سياسي كاروان‌ها را داشته باشند. سازمان حج و زيارت نيز مديراني را گزينش كند كه علاوه بر قدرت اجرايي از توانايي مديريت فرهنگي در كنار روحانيون برخوردار باشند.آيت الله محمدي ري شهري كه درگردهمايي مشترك روحانيون و مديران حج استان كرمان سخن مي گفت، بومي بودن روحانيون كاروان ها را يك اصل مهم دانست و گفت: روحانيون كاروان ها در صورتي كه بومي باشند با موقعيت و شرايط خاص هر استان آشنايي دارند و لذا راحت تربا زائران ارتباط برقرار خواهند كرد.آيت الله ري شهري اطلاع از شرايط سياسي فرهنگي عربستان و چگونگي برخورد با عوامل سعودي را در كنار توانايي پاسخ گويي به سؤالات و شبهات و مديريت فرهنگي كاروان ها ازضروريات كاري روحانيون حج دانست و گفت: بعثه مقام معظم رهبري براي پاسخ گويي به شبهات و آموزش روحانيون در اين زمينه آمادگي كامل دارد. وي روان شناسي مخاطب را ضروري خواند و گفت: روحانيون پس از كسب دانش هاي لازم تبليغ بايد به روانشناسي مخاطب به عنوان مهم ترين ركن تبليغ تسلط داشته باشند.نماينده ولي فقيه با اشاره به نظر رهبر معظم انقلاب در مورد ضرورت اداره حكومتي حج و زيارت گفت: نظر مقام معظم رهبري تمركز در كار اداره حج و زيارت و صرف تمام درآمدها براي امور زائران است. وي افزود: برخي با زمزمه خصوصي سازي حج و زيارت در پي كسب منافع مادي هستند در حالي كه تلاش سازمان حج و زيارت اين است كه در حج و زيارت، نهايت بهره برداري براي تحول فرهنگي در سراسر كشور صورت گيرد، در نتيجه خصوصي سازي حج و زيارت عملي نيست.آيت الله ري شهري در سخنان خود هم‌چنين ابراز اميدواري كرد که مشكل برخورد نيروهاي امر به معروف و نهي از منكر با زائران ايراني پايان پذيرد، زيرا در صورتي كه توهين به زائران تداوم يابد، احتمال تحريم عمره وجود خواهد داشت.

    قهرودي : در دولت نهم ظرفيت اعزام زائر 100 درصد افزايش يافته است
    خاکسار قهرودي که روز چهارشنبه 21/12/87در نشست مطبوعاتي و راديو تلويزيوني سخن مي گفت افزود: در سال 83 عدد اعزامي به عمره 450 هزار نفر بوده که اين رقم در عمره جاري به 820 هزار نفر رسيده است.هم‌چنين آمار زايران اعزامي به عتبات عاليات عراق نيز پيش از اين روزانه 700 نفر بوده که اکنون به حدود سه هزار نفر در هر روز رسيده است. رئيس سازمان حج و زيارت پايين نگه داشتن قيمت ، ارائه خدمات بهتر و افزايش زاير را از اهداف راهبردي دولت نهم عنوان کرد.
    خاکسار قهرودي در اين گفت و گو به آمارهاي عمره جاري اشاره کرد و گفت: در عمره جاري که از 12 اسفند شروع و تا 24 مرداد ادامه دارد بالغ بر 800 هزار نفر با بيش از 2500 پرواز ( 5000 رفت و برگشت) در قالب 6400 کاروان راهي سرزمين وحي مي شوند.
    وي کاهش طول سفر از 14روز به 12روز را باعث افزايش حدود 200 هزار نفر زائر عمره ذکر کرد وافزود: ان شاءالله در سال هاي آينده با افزايش اعزام به همه متقاضيان پاسخ داده خواهد شد.
    خاکسار قهرودي با اشاره به فراخوان زايران کهنسال عمره که در بانک ملت وديعه گذاري کرده اند، گفت: با توجه به اين که برخي کاروان هاي عمره تکميل نشده اولويت هاي 1 تا 10 بانک ملت در همه استان ها اعلام شده ولي به استان ها اجازه داده شده که متناسب با ظرفيت خود تا اولويت 20 پيش روند.
    خاکسار قهرودي به سفر هاي عتبات عاليات عراق نيز اشاره کرد و افزود: پرواز هاي عراق از 22 بهمن بايک پرواز و از 30 بهمن با چهار پرواز شروع شد ليکن در مرحله سوم عمليات با عدم توافق نهايي طرف عراق مواجه و با مشکلاتي روبرو شديم.
    وي تغييرات در حرکت هاي زائران از طريق زميني و يا هوايي به عراق را تابع شرايط خاص عراق دانست و اظهاراميدواري کرد که در آينده نزديک مشکلات پرواز ها حل شود و زائران با آسودگي بيشتر سفر عتبات عراق را انجام دهند.رئيس سازمان حج و زيارت از ارزيابي دقيق کارگزاران زيارتي و به دنبال آن ارتقاي کيفي امور ونيز بازسازي و جوان گرايي در انتخاب نيروهاي حوزه زيارتي کشور را از کارهاي جديد سازمان حج و زيارت‌ذکر کرد.

    معاون عتبات عاليات سازمان حج و زيارت از بررسي اعزام زائران ايراني به عمره از مسير عراق و سوريه خبر داد.
    حسين اكبري در گفت‌وگو با خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در ديداري با طرف عراقي، مذاكره مي‌كنيم تا در صورت امكان، زائران ايراني از عراق به سوريه اعزام شوند. البته پيش از انجام اين‌ كار بايد جاده‌ها و امكانات در مسير اين دو كشور بررسي شوند.
    وي ادامه داد: در گذشته كه مرزهاي ايران با عراق بسته بودند، زائران ايراني از مسير سوريه به عراق مي‌رفتند. اكنون قصد داريم، در بررسي‌هاي جديد، بار ديگر اين مسير را از عراق به سمت سوريه مطالعه و در صورت امكان، احيا كنيم.
    اكبري بيان كرد: با توجه به اين‌كه حدود سي چهل سال پيش، ايرانيان براي عمره از عراق و سوريه به عربستان مي‌رفتند، سازمان حج و زيارت تصميم دارد، اين موضوع را مطالعه و بررسي كند تا در صورت امكان، بار ديگر اين مسير براي زائران احيا شود.
    وي با بيان اين‌كه حدود 30 درصد ظرفيت اقامتي شهرهاي عتبات عاليات عراق را در اختيار داريم، گفت: پس از تعطيلات نوروزي بررسي مي‌كنيم تا سفر به سامرا در كنار كربلا، نجف و كاظمين در برنامه‌ي زيارتي‌كاروان‌هاي
    ايران قرار گيرد. تلاش مي‌كنيم، اين برنامه از ارديبهشت‌ماه سال 1388 اجرايي شود.
    معاون عتبات عاليات عراق و سوريه سازمان حج و زيارت درباره‌ي افزايش سهميه‌ي اعزام زائران به عراق، اظهار داشت: ما به سهميه‌ي بيش‌تري نياز نداريم، چون در عراق ظرفيت اقامتي وجود ندارد و هتل‌هاي شهرهاي مورد نظر ما براي زائران ايراني، چندان مناسب نيستند.
    او درباره‌ي تعداد زائران انفرادي كه به عراق سفر مي‌كنند، بيان كرد: در مناسبت‌ها، هزار نفر در روز به‌صورت انفرادي از مرز خسروي به عراق سفر مي‌كنند.
    اكبري درباره‌ي بي‌نظمي‌هاي برنامه‌ي پرواز‌هاي نجف و بغداد، توضيح داد: طرف عراقي تمايل دارد، از خدمات خود استفاده كند و اين مسأله موجب شده است، ما از سهميه‌ي خود نتوانيم استفاده كنيم. البته به آن‌ها توصيه كرديم، شركت‌هاي هواپيمايي خود را براي بستن قرار‌داد با قيمتي مناسب معرفي كنند، اما اتفاقي نيفتاده است.
    وي يادآور شد: اكنون مجوز سه پرواز در روز را گرفته‌ايم، اما آن‌ها را متقاعد كرديم كه اين تعداد را افزايش دهند و ما منتظر اجراي آن هستيم.
    معاون عتبات عاليات عراق و سوريه سازمان حج و زيارت افزود: متأسفانه مجوزهاي پرواز‌ها از ايران به عراق، با وجود اين‌كه توافق شده بود، از قبل صادر شوند، روزانه صادر مي‌شوند كه اين مسأله براي ما و زائران ايراني، مشكلاتي را ايجاد كرده است.
    وي درباره‌ي ثبت نام مرحله‌ي دوم كاروان‌هاي عتبات عاليات عراق، گفت: ثبت نام در اين كاروان‌ها معمولا يك‌ماه پيش از پايان عمليات اعزام آغاز مي‌شود و ثبت نام مرحله‌ي بعدي در كاروان‌هاي عتبات عاليات عراق از اواخر فروردين‌ماه يا اوايل ارديبهشت‌ماه سال آينده با شيوه‌اي جديد انجام مي‌شود.
    اكبري اضافه كرد: در اين شيوه‌ي جديد تلاش مي‌شود، شرايطي اعمال شود تا مشكل تجمع و انتظار متقاضيان
    پشت درهاي دفاتر خدمات زيارتي رفع شود و مردم دسترسي عادلانه‌تر و مساوي براي انتخاب كاروان‌ها داشته
    باشند. اين شرايط در سال جديد اعلام مي‌شود.
    اخبارنوروزي از عتبات عاليات عراق
    مراسم تحويل سال 88 ، در بين الحرمين، با چيدن سفره هاي هفت سين و مديحه خواني نغمه سرايان آستان اهل بيت (عليهم السلام) با شکوه خاصي برگزار شد. در اين برنامه ها سخنرانان با تبريک عيد، ياد شهيدان کربلا را گرامي داشتند.
    به گزارش معاونت عتبات عاليات سازمان حج و زيارت، روزانه 3 هزار زائر ايراني از مرزهاي زميني و هوايي کشورمان، در قالب کاروان هاي تشکل يافته شرکت شمسا زير نظر سازمان حج و زيارت وارد عراق مي شوند
    آنان که از مرزهاي هوايي مشرف مي گردند، مستقيماً به يکي از شهرهاي نجف اشرف و بغداد مي روند. زائراني که پرواز آن ها در فرودگاه نجف به زمين مي نشيند، ابتدا 3 شب در نجف و سپس 3 شب در کربلا اقامت مي کنند و در آخر يک شب در کاظمين مي مانند و فرداي آن روز از بغداد به ايران باز مي گردند.
    عزيزاني که پروازشان در بغداد فرود مي آيد، يک شب در کاظمين مي مانند و سپس براي 3 شب اقامت در کربلا، به اين شهر مي روند. در پايان نيز 3 شب ديگر در نجف اسکان يافته، بعد از اتمام زيارت وداع، به فرودگاه اين شهر براي مراجعت به ايران منتقل مي شوند. روزانه 10 هزار نفر از زائران ايراني در هر يک از شهرهاي کربلا و نجف حضور دارند.
    در ايام نوروز، تقريباً هزار تا دو هزار نفر از افراد نيز، به صورت انفرادي و خارج از کاروان هاي سازمان يافته، از مرز خسروي وارد عراق مي شوند.
    الحمد لله مشکل خاصي در کشور عراق از نظر امنيتي و خدمات رساني به زائرين مشاهده نمي شود. در شهرهاي زيارتي، خوشبختانه جو معنوي زايد الوصفي حاکم است.
    با اين حال، شايان ذکر است که عليرغم تذکرات و پيگيري هاي مکرر، در ورودي مرزهاي زميني به خصوص مرز مهران باز هم مثل گذشته، خروج عراقي ها از ايران در اولويت قرار مي گيرد و ايرانياني که از ساعت ها قبل براي ورود به کشور عراق آمده اند، براي مدتي نسبتاً طولاني پشت مرز معطل مي گردند، تا اول عراقي ها (بدون رعايت نوبت) وارد شوند. اين مشکل، نکته قابل توجهي است که متأسفانه هنوز حل نشده است و بايد مسئولان امر، رسيدگي جدي تري به اين مسئله بنمايد. گفتني است، روزانه حدود 1500 عراقي از ايران خارج مي شوند.
    همکاري خوب سفارت عراق در صدور ويزاي زائران ايراني
    روز تعطيل گذشته ( اول فروردين ماه) ، سفارت عراق با باز کردن سفارتخانه و موافقت با صدور مجوز ورود زائران ايراني به آن کشور، همکاري بسيار خوبي داشت.
    هم اکنون روزي 3 پرواز از شهرهاي محتلف ايران به فرودگاه هاي نجف و بغداد انجام مي شود. مسئولان سازمان حج و زيارت، پيگير مذاکرات گذشته هستند تا سفرهاي هوايي را افزايش دهند.
    اميد است با اخذ مجوز پروازهاي چهارم و پنجم ، سراسر کشور پوشش داده شود.
    تهيه غذاي مناسب بين راهي براي زائران عتبات عاليات عراق
    با نظر سنجي هاي به عمل آمده و مشخص شدن عدم رضايت اکثر زائران ايراني از غذاهاي بين راهي در عراق به ويژه در شهر کوت، سازمان حج و زيارت تصميم گرفت غذاي آماده و سالمي را تهيه نمايد.
    پس از بررسي هاي بسيار، بهترين غذاي بهداشتي آماده از يک شرکت ايراني تهيه شد و هر روز در کوت و توقفگاه هاي بين راه ميان زائرين توزيع مي شود.
    بنا بر اخبار رسيده، رضايت زائران با تمهيدات انجام شده، به طور کامل حاصل شده است و اين غذاها جاي گزين مناسبي براي عدس پلوي نامرغوب گذشته شده اند.
    حادثه واژگون شدن اتوبوس ايراني حامل زائران سوريه، 3 کشته و 27مجروح برجاي گذاشت

    مجروحان اين حادثه، بلافاصله به وسيله هيأت پزشکي سازمان حج و زيارت به مراکز درماني منتقل شدند.
    به گزارش معاونت عتبات عاليات سازمان حج و زيارت، حادثه واژگوني يک دستگاه اتوبوس زائران سوريه، 3 نفر کشته و 27 نفر مجروح برجاي گذاشت.
    اسامي جان باختگان اين سانحه، بدين قرار است :
    1) محمد حسين زراعت کار
    2) رضا حسين پور
    3) فاطمه سخن دري
    اين حادثه ساعت 30/9 صبح ، در حد فاصل بين دمشق و مقام هابيل نبي در منطقه صبوره رخ داد.
    گزارش ها حاکي از آن است که اين اتوبوس، حامل زائراني از استان خراسان رضوي بوده است که به وسيله آژانس نسيم صبح طلايي به قصد زيارت مقام هابيل نبي، از دمشق به اين منطقه آورده شده بودند.
    علت اين سانحه رانندگي، لغزندگي جاده بر اثر جاري شدن باران شديد و سرازيري تند مسير، ذکر شده که پس از برخورد با موانع جاده اي، اتوبوس واژگون گشته است. به نقل شاهدان عيني، سرعت اتوبوس خيلي کم بوده و راننده، آهسته و بااحتياط حرکت مي کرده است. مجروحان اين حادثه، بلافاصله به کمک هيأت پزشکي به مراکز درماني منتقل شدند.قبل از رسيدن آسيب ديدگان اين تصادف به مرکز درماني، هيأت پزشکي سازمان حج و زيارت، در بيمارستان مراسات دمشق، با آماده باش نيروهاي اورژانس، مهيا براي هرگونه خدمات رساني به مجروحان و استقبال از آنان بودند.
    نماينده سازمان حج و زيارت با نظارت نماينده بعثه مقام معظم رهبري در سوريه، از ابتداي امر، پيگير امور مرتبط به اين حادثه بودند و کليه مجروحان، به موقع به مراکز درماني منتقل شدند. پس از اتمام کار درماني، اقدام لازم براي انتقال زخمي هاي اين حادثه به مشهد مقدس صورت گرفت.
    نماينده بعثه مقام معظم رهبري در کشور سوريه، حجت الاسلام والمسلمين سيد محمود شيرازي ارفع و رييس دفتر نمايندگي سازمان حج و زيارت در کشور سوريه، علي محمد عسکري از مصدومان حادثه واژگوني اتوبوس حامل زائران ايراني عيادت کردند.
    به گزارش واحد ارتباطات خبري بعثه مقام معظم رهبري، مسئولان بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت جمهوري اسلامي ايران در کشور سوريه، ضمن رسيدگي به وضعيت بيماران ، به بازماندگان سه کشته اين حادثه تسليت گفتند.محمدتقي حلي ساز، رييس مرکز پزشکي حج و زيارت کشور که براي نظارت و رسيدگي به وضعيت مصدومان حادثه در بيمارستان مراسات دمشق حضور يافته است، به خبرنگار واحد ارتباطات خبري بعثه مقام معظم رهبري گفت : حال عموم مصدومان خوب است و مشکل حادي در بين مجروحان ديده نمي شود.
    وي گفت: از ابتداي وقوع حادثه با کمک پزشکان ايراني و مسئولان وزارت صحت سوريه، به سرعت به وضعيت بيماران رسيدگي شد و مصدومان، مورد درمان قرار گرفتند.
    دکتر حلي ساز خاطر نشان کرد : بيشتر مصدومان اين حادثه، داراي جراحات جزئي هستند.
    شايان تأکيد است که با پيگيري سفارت جمهوري اسلامي ايران و رييس دفتر سازمان حج و زيارت در کشور سوريه، از اولين لحظه هاي وقوع حادثه، هماهنگي براي انتقال مجروحان به مراکز درماني و امداد رساني به حادثه ديدگان اين سانحه صورت گرفته است.
    پس از وقوع اين حادثه، وزير آموزش عالي سوريه، استاندار دمشق و معاون وزير بهداشت سوريه نيز در بيمارستان محل بستري مجروحان حاضر شدند و از آنان عيادت كردند. بين مسافران اين اتوبوس ايراني، يك كودك 9 ماهه كه والدينش در اين واقعه جان باختند، به شكل معجزه آسايي نجات يافته است.
    به گزارش واحد ارتباطات خبري بعثه مقام معظم رهبري، اسامي مجروحان حادثه واژگوني اتوبوس حامل زائران ايراني، از طرف دفتر نمايندگي سازمان حج و زيارت در کشور سوريه بدين شرح اعلام شده است :
    سيد ابوالقاسم مهدوي، علي حيدري، ملوک سليمي، غلامرضا سليم پور، مهدي حسين زاده، ثريا مراواني، سعيد حشمتي، زهرا حسين پور، محمد جواد حيدري، رضا حيدري، حبيب حيدري، فاطمه حيدري، زهرا صفدريان، فاطمه گل زاده، محمد فهميده، حميده فهميده، محمد فراهاني، زليخا رجبيان، مريم شهابي، ثريا فردانه، رقيه دليل غوري، فيروز فراهاني، فائزه فهميده، جواد حيدري، صفر بابک، صغري غلامي و سونيا بابا.

    .