براساس معتقدات ما شيعيان انوار مقدسه چهارده معصوم قبل از خلقت آدم توسط خداي تعالي خلق شده است. بعد وارد صلب آدم شده و بالاخره به اين عالم خاكي وارد شده اند. اين سئوال مطرح مي شود كه علت و هدف از نزول اين انوار مقدسه از عالم ملكوت به عالم ناسوت اين بوده است كه انسانها را هدايت نمايند و باعث اشاعه و ترويج دين حق يعني اسلام باشند و حجت خداوند بر خلق و يا اينكه آمده اند تا به اختيار خود با توجه به همه محدوديتهاي عالم خاكي مراحل عبوديت وتكامل بالفعل را كه خدايتعالي براي اين بزرگواران مقرر فرموده به پيمايند و در نهايت به حد نهايي قرب الي الله برسند.
هر يك از دو مطلب به وجهى صحيح است ولي مهمتر اين است كه اصولا فهم معناى تقدم خلقت انوار و رابطه وجود نورانى با وجود خاكى آن حضرات آسان نيست و شايد از قبيل رابطه دو امر زمانى با يكديگر نباشد.
منبع: پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي
- آيا رجعت امام حسين(ع) و امام علي(ع) در زمان ظهور همزمان است؟ كمي در مورد رجعت در آن دوران شرح دهيد؟
- اين تعبيراتي كه در زيارت جامعه است درست است يا غلو ولي با توجيه هم سازگار است در نهايت اگر اسراري است چگونه بايد ياد بگيريم تا محرم راز شويم؟
- فلسفه زيارت چيست؟
- فكر مي كني زيارتگاه هاي ما با زيارتگاه هاي بت پرستان چه فرقي مي كند. آيا زيارتگاه، بت دست ساز ما نيست؟
- زيارت در سيرة اصحاب پيامبرخدا صلی الله علیه و آله و سلم
.









