• امروز جمعه 31 فروردين 1403
  •  
     

    شرکت شمسا

    مشكلات ناشی از ناامنی و نبود اماكن اقامتی و حمل‌ونقل، تغذیه‌ نامناسب و قیمت‌های كنترل‌نشده، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت...
    ادامه...

     
     
     
     

     


     
     

    جايگاههاي زيارتي کوفه

    نامه الکترونیک چاپ

    مسجد جامع کوفه: يکي از چهار مسجد مهم و مقدّس جهان اسلام (پس از مساجد مکه، مدينه و بصره) است. اين مسجد نخستين ساختمان شهر جديد التأسيس کوفه در سال 17هـ.ق. بود. مسجدي است مربع به طول 110 متر و عرض 116 متر، صحني وسيع و بدون سقف و ديواري عظيم و مرتفع دارد; همانند برج و باروهاي شهرهاي کهن، که در دوران عضدالدوله ديلمي ساخته شده است. اين مسجد گنجايش چهل هزارنفر را دارد.

    آرامگاه ميثم تَمّار: وي يکي از ياران با وفا و فداکار اميرالمؤمنين علي(عليه السلام) بود که بر اثر پايداري در ايمان به آن حضرت به شهادت رسيد، امروزه آرامگاه او در فاصله 300 متري از مسجد کوفه و در آغاز بزرگراه نجف ـ کوفه قرار دارد.

    قصر دار الاماره؛ يا مقر والي کوفه: اين ساختمان کهن ترين ساختمان اسلامي در عراق بشمار مي رود و به دست سعد ابن ابي وقاص در سال 17هـ.ق. پس از ساختمان مسجد کوفه ساخته شد. دارالاماره ساختماني است مربع شکل به ابعاد 36/110 متر و 24/110 متر که امروزه تنها پايه ها و برخي ديوارهاي فروريخته آن باقي مانده است. اين قصر يکي از ساختمانهاي عبرت انگيز روزگار است. در آن قصر مسلم به شهادت رسيد و سر مبارک امام حسين(عليه السلام) و شهداي کربلا به نمايش گذاشته شد و سپس سرهاي قاتلان آن بزرگواران از سوي انتقام گيرندگان به نمايش در آمد. آنگاه ظالمان ديگري سرهاي اين انتقام گيرندگان را بريدند و در آن به نمايش گذاشتند.

    مسجد سَهْله: يکي از مساجد مبارک شهر کوفه است، و روايات فراواني در فضيلت عبادت در آن مسجد آمده است. اين مسجد در فاصله دوکيلومتري غرب مسجد کوفه واقع است و از صحني وسيع به ابعاد 140 متر و 125 متر با ديواري مرتفع تشکيل گرديده و در آن محرابهاي متعددي قرار دارد که منسوب به معصومان(عليهم السلام) مي باشد و در ميانه سمت جنوب مسجد جايگاه بزرگي است که بر روي گنبدي قرار دارد و به «مقام حضرت حجت(عليه السلام)» مشهور است.

    مسجد صَعْصعة بن صُوحان: صعصعه يکي از ياران با وفاي اميرالمؤمنين(عليه السلام) بود. اين مسجد که عبادتگاه وي است، در نزديکي مسجد سهله قرار دارد.

    مسجد زيد بن صعصعه
    : اين مسجد مبارک نيز در نزديکي مسجد پيشين قرار دارد.

    مقام يونس(عليه السلام): اين جايگاه که امروزه شکل و هيئت مسجد دارد، در ميان عامه مردم به غلط به آرامگاه حضرت يونس بن مَتي(عليه السلام) شهرت يافته است. در قسمتي از گنبد خانه آن، محرابي است که گفته مي شود امير مؤمنان(عليه السلام) در آنجا نماز گزارده است. اين مقام امروزه در کنار رودخانه فرات و در فاصله يک کيلومتري از مسجد کوفه واقع است و بنابر برخي روايات، حضرت يونس در اين جا از شکم نهنگ بيرون انداخته شد. بايد افزود که آرامگاه حضرت يونس(عليه السلام) در شهر موصل بر بلنداي تپه اي قرار دارد و داراي گنبد و صحن و سرا است.

    آرامگاه ابراهيم الغمر: او ابراهيم فرزند حسن مُثنّي فرزند امام حسن مجتبي(عليه السلام)است، قبر او در سمت مغرب قبر ميثم تمار در محله اي به نام «حَيّ کِندَه» مي باشد. او جد سادات طباطبايي است.

    منبع: اماکن زيارتي و سياحتي عراق؛ محمّد رضا قمي

    .