• امروز شنبه 3 آذر 1403
  •  
     

    شرکت شمسا

    مشكلات ناشی از ناامنی و نبود اماكن اقامتی و حمل‌ونقل، تغذیه‌ نامناسب و قیمت‌های كنترل‌نشده، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت...
    ادامه...

     
     
     
     

     


     
     
    زیارت پرسش و پاسخ وجود ائمه اطهار(علیهم السلام) دست یافتنی است.
     
     
     
     

    وجود ائمه اطهار(علیهم السلام) دست یافتنی است.

    نامه الکترونیک چاپ

    پیامبر(صل الله علیه و آله و سلم) در شرح مقام حضرت فاطمه(سلام الله علیها) فرمودند" فاطمه(س) بهترین زنان جهان است." همین یک جمله نشان دهنده اوج مقام دختر پیامبر(ص) است. حضرت فاطمه(س) را ناموس دهر و ناموس بشری نیز لقب داده اند. در گفتگویی کوتاه با حجت الاسلام محمدرضا خلیلی، استاد حوزه و دانشگاه، به این موضوع پرداخته ایم که در زیر ملاحظه می کنید.
    چرا به حضرت فاطمه(س)، ناموس دهر و بشریت لقب داده اند؟
    در منایع دینی بیش از 1000 لقب برای حضرت زهرا(س) ذکر کرده اند. یکی از این القاب، ناموس خدا و ناموس دهر است. حضرت زهرا(س)، انعکاسی از عصمت و عظمت خداوند هستند. ایشان مقام بالای ملکوتی دارند. یک شأن فرا بشری دارند. ایشان در حالیکه زمینی هستند و یک بُعد مادی نیز دارند؛ اما حیات و ممات ایشان الهی بود. در مسیر خداوند بودند. ایشان در عین اینکه دختر پیامبر(ص) و همسر حضرت علی(ع) بودند؛ اما به تنهایی و به شخصه، عظمت وجودی داشتند. به همین دلیل، ایشان را ناموس بشریت نام نهادند. کسی که عصمت و تکامل الهی با اوست. این نشان دهنده مقام الهی ایشان است. ایشان مظهر پاکی و عصمت هستند. بر روی زمین کسی را نمی توان به اندازه عصمت حضرت سیدة النساء پیدا کرد.
    زنان جامعه ما چگونه می توانند خود را به حضرت زهرا(س) نزدیک کنند؟
    زنان ما و مومنین ما در قبال ائمه اطهار، چند وظیفه دارند. اولین وظیفه آنها معرفت است. هم مقام و هم عظمت رفتاری آنها را بشناسیم. اینکه آنها چه کسانی بودند. چگونه به این مقام رسیده اند. حیات، افکار و رفتارشان را بشناسیم. در سیر زندگی او دقیق شویم.
    در مرتبه دوم، به آنان محبت پیدا کنیم. این محبت در بین شیعیان حضرت بسیار بالاست. اما محبت بی عمل، بی فایده است.
    در مرتبه سوم، از آنان اطاعت کنیم. حالا که آنها را شناختیم و به آنها دل بستیم؛ در مسیر زندگی آنها حرکت کنیم. تمام زندگیمان بر مدار این بزرگواران باشد.  زندگی و ممات این بزرگواران در دین ما وجود دارد و تبیین شده است. اینها الگویند. اسوه هایی که باید در لحظه لحظه زندگی جاری و ساری باشند.
    نکته ای که حایزاهمیت است توجه به این مسئله است که  نباید یک وجود دست نیافتنی به این بزرگان بدهیم. درست است که نمی توانیم عینا مانند حضرت علی(ع) و ... . اما می توانیم به آنها و کمالاتشان نزدیک شویم. آنها شخصیت ملموس و زمینی هم دارند. در عین اینکه شخصیت ملکوتی هم دارند. زنان ما باید با تعمق بیشتر بر خصوصیات رفتاری حضرت زهرا(س)، به آن بزرگوار نزدیک شوند.
    باید سعی کنیم که شیعه رفتاری باشیم. فقط شیعه گفتاری نباشیم. در این بین، نقش مطبوعات، علما، فضلا و البته رسانه های جمعی حایز اهمیت است. رسانه می تواند در قالب فیلم و هنر، تاثیرگذاری شگرفی بر روی الگوبرداری از این بزرگواران داشته باشد.

    یکشنبه 91/4/8

    منیع : زائرین