• امروز چهارشنبه 14 آذر 1403
  •  
     

    شرکت شمسا

    مشكلات ناشی از ناامنی و نبود اماكن اقامتی و حمل‌ونقل، تغذیه‌ نامناسب و قیمت‌های كنترل‌نشده، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت...
    ادامه...

     
     
     
     

     


     
     
    زیارت ماهنامه زیارت چهارمین شماره ماهنامه زیارت شرح خدمات سازمان حج و زیارت و شرکت شمسا برای زائران ایرانی عتبات عالیات عراق(1)
     
     
     
     

    شرح خدمات سازمان حج و زیارت و شرکت شمسا برای زائران ایرانی عتبات عالیات عراق(1)

    نامه الکترونیک چاپ

    با توجه به صلاح دید مقامات عالیه دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق تفاهم نامه ای در تاریخ هیجدهم فروردین ماه 1384 هجری شمسی برابر با هفتم آوریل 2005 میلادی بین ایران و عراق منعقده گردید که براساس آن از تاریخ 13/9/1384 با اعزام دو اتوبوس از استان قم سفر زائران ایرانی به عتبات عالیات عراق رسماً آغاز شد و تا به حال (یعنی 13/10/1387 ) تعداد 664/411/1 نفر از دو مرز مهران و شلمچه وارد عراق شدند (‌مرز مهران 1127629 نفر و مرز شلمچه 284035 نفر ) .
    از آن تاریخ تا حال حاضر ( به استثناء مواقعی که به دلیل پاره ای اختلالات اعزام زائران برای مدت کوتاه ممکن است دچار وقفه موقت شود) کماکان مرز شلمچه واقع در استان خوزستان و مرز مهران واقع در استان ایلام مفتوح و زائران با تردد به صورت زمینی از موهبت زیارت اماکن مقدسه در شهرهای زیارتی عراق ( شامل نجف اشرف ،‌ کربلای معلی واخیراً کاظمین ) بهره مند می شوند
    لازم به ذکر است مرز خسروی (‌شهرستان قصر شیرین) واقع در استان کرمانشاه نیز دایر بوده و محل تردد برخی زائران می باشد. لکن چون این مسیر برای رسیدن به شهر های زیارتی فوق الاشاره به اجبار می بایست از حومه شهر بغداد عبور نمایند.لذا سازمان حج و زیارت از نظر پوشش امنیتی در حال حاضر به صلاح نمی داند که عموم زائران از این مرز و مسیر یاد شده عبور نمایند.بنابراین صرفاً مرزهای مهران و شلمچه مورد استفاده زائران ما قرار می گیرند. در مورد مرز منذریه عراق نیز مذاکراتی با مسئولین ذیربط عراق انجام شده که انشاءالله قریباً این مرز نیز پذیرای زائرین تحت پوشش سازمان حج و زیارت خواهد بود.
    از نظر آماری در حال حاضرو طی ماه های اخیر روزانه حدود 2700 نفر زائر در قالب کاروان های 38 نفره
    ( اتوبوس) وارد خاک عراق می شوند. هر کاروان را یک مدیر راهنما و یک روحانی ( یا مداح ) همراهی می کند.
    ( 40 دستگاه اتوبوس از مرز مهران و 25 دستگاه ار مرز شلمچه انجام می گیرد) و قرار است از هفته آینده مرز مهران به 50 دستگاه اتوبوس برسد.
    طول سفر داخل عراق 3 شب اقامت در نجف و 3 شب اقامت در کربلا ـ جمعاً 6 شب و 7 روز می باشد) که با مدت زمان رفت و بازگشت زمینی به طور متوسط حدود 8 روز طول می کشد.
    با توجه به ناامنی های موجود در عراق ، در اولین قدم مسایل امنیتی مورد توجه مسئولین دو طرف قرار گرفت . یک شرکت امنیتی (‌الاحسان) عهده دار زائران ورودی از مهران و شرکت امنیتی دیگری ( الصفد) عهده دار تامین امنيت زائران ورودی از مرز شلمچه شدند و برای اعزام زائرین از نجف به کاظمین و سپس کربلا نیز با دو شرکت امنیتی دیگری (دیاله و خط الامن) قرار داد منعقد شد. و از آغاز عملیات اعزام زائران ، مسئولیت همه جانبه را بر عهده گرفته و در تمام طول سفر اعم از جاده های بین راهی و داخل شهر های زیارتی در تمام 24 ساعت از کاروان های تحت پوشش حمایت و پشتیبانی می کنند
    از نظر سایر موارد اجرایی نیز شامل زیارت های اصلی و بازدید از حرم ها و اماکن مقدسه ، اسکان در هتل ها ، پذیرایی کامل شامل صبحانه ، ناهار ، شام ، بین راهی ،‌حمل و نقل داخل شهر ودیگر خدمات ، 9 شرکت سیاحتی عراقی مورد شناخت و تایید دولت عراق و سه شرکت حمل ونقل امور مختلف و مورد نیاز را بر عهده گرفته اند و در قبال آن حق الزحمه دریافت می نمایند.
    شرکت های سیاحتی عبارتند از :
    الدیار - الجنوب – الرافدین – الطف – قصر المصطفی – السنونو – الاطیاب – الجرش - المنار

    .