• امروز شنبه 1 ارديبهشت 1403
  •  
     

    شرکت شمسا

    مشكلات ناشی از ناامنی و نبود اماكن اقامتی و حمل‌ونقل، تغذیه‌ نامناسب و قیمت‌های كنترل‌نشده، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت...
    ادامه...

     
     
     
     

     


     
     
    زیارت ماهنامه زیارت ششمین شماره ماهنامه زیارت حركت مردم و مسؤولين به سوي اصلاح الگوي مصرف
     
     
     
     

    حركت مردم و مسؤولين به سوي اصلاح الگوي مصرف

    نامه الکترونیک چاپ

    بسم ‏اللَّه الرّحمن الرّحیم‏
    یا مقلّب القلوب و الأبصار. یا مدبّر اللّیل و النّهار. یا محوّل الحول و الأحوال حوّل حالنا الى احسن الحال
    عید سعید نوروز را که نزدیک به ایام ولادت حضرت خاتم‏الانبیاء (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) و امام جعفر صادق (علیه الصّلاة و السّلام) است و به برکت نزدیکى به این ایام مبارک، شرافت بیشترى پیدا کرده است، به همه‏ى هم‏میهنان عزیزمان در سراسر کشور، و هم چنین به ایرانیان ساکن در کشورهاى دیگر جهان در سراسر عالم، و هم چنین به مردم کشورهايى که عید نوروز را گرامى می دارند و آن را براى خود جشن می گیرند، تبریک عرض می کنم، مخصوصاً تبریک عرض می کنم به خانواده‏هاى معظم شهیدان و ایثارگران و جانبازان، و امیدوارم که همه سال نیکويى را در پیش داشته باشند.
    سال ۸۷ که بر ما گذشت، سال بسیار پر ماجرايى بود. هم در زمینه‏ى مسائل بین‏المللى، و هم در زمینه‏ى مسائل کشور. در سطح بین‏المللى حوادث بزرگ و مهمى اتفاق افتاد که بى‏گمان در مجموعه‏ى سیاست هاى جهانى داراى تأثیرات عمیق و مؤثرى است، که از جمله‏ى آن ها در زمینه‏ى اقتصادى، بحران عظیم مالى و اقتصادى است که از کشور آمریکا شروع شد و به اروپا و دیگر کشورها و از جمله به کشورهاى منطقه‏ى ما رسید. این مسئله براى مردم جهان، مسئله‏ى بسیار مهمى است، نه فقط در زندگى روزمره‏ى آن‌ها و برنامه‏ریزى‏هاى اقتصادى آن‌ها تأثیر می گذارد، بلکه در دیدگاه‏هاى آن‌ها نسبت به نظریات اقتصادى و اقتصاد سرمایه‏دارى احتمالاً تأثیرات شگرفى را بر جاى خواهد گذاشت. خوشبختانه کشور ما و ملت ما توانستند تا حدود زیادى از آثار زیان بار این طوفان سهمگین جهانى خود را برکنار بدارند، و البته هم چنان مراقبت هاى لازم بایستى ادامه پیدا کند.
    از جمله‏ى مسائل مهم جهان و منطقه در سالى که گذشت، مسئله‏ى حمله‏ى رژیم صهیونیستى به غزه بود، که همه‏ى چشم‌هاى جهانیان را به خودش معطوف کرد. عده‏اى از این نظرگاه به مسئله نگاه کردند که با مقاومت اسلامى و با مسئله‏ى فلسطین، داراى عنادوکینه‏ى دیرین بودند(که عمدتاً سیاست‌مدارانِ بسیارى از کشورهاى غربى از‌ این جمله بودند)عده‏اى هم با نگاه طرفدارانه‏ى از ملت مظلوم فلسطین و مردم غزه به مسئله نگاه کردند. اما نتايجى که در این حمله‏ى ناجوانمردانه و ظالمانه مترتب شد، براى همه‏ى دنیا بهت‏آور بود. بیست و دو روز مردم بى‏دفاع غزه مقاومت کردند و رژیم صهیونیستى بیست و دو روز با تمام قوا به این مردم حمله کرد و پایان این ماجرا با ناکامى رژیم صهیونیست همراه بود. این براى مردم دنیا یک تجربه‏ى بسیار مهمى است در زمینه‏ى امکان مقاومت ملّت‌ها در مقابل زورگويى و ستمگرى ستمگران و زورگویان. غیر ازاین ها، مسائل گوناگون متعددى هم در منطقه و همچنین در سطح جهان اتفاق افتاد که از آن‌ها عبورمی کنیم.
    در سطح کشور هم مسائل مهمى از آغاز سال تا امروز داشته‏ایم. سال ۸۷ با خبرهاى خوش هسته‏اى آغاز شد و ملت ایران آگاه شدند که جوانان آن‌ها، دانشمندان متبحر و کوشاى آن ها توانستند على‏رغم تحریم هاى جهانى، پیشرفت خودشان را در مسائل هسته‏اى کشور به اثبات برسانند و توانايى ملت ایران را در یک چنین مسئله‏ى مهمى به همه‏ى جهانیان ثابت کنند، این براى ملت ایران نه فقط در زمینه‏ى علمى، بلکه در زمینه‏هاى گوناگون دیگر، ارج و اعتبار جدیدى را در چشم هاى جهانیان به وجود آورد.
    مجلس شوراى اسلامى هم به حمداللَّه براى دوره‏ى هشتم تشکیل شد و در طول سال، این مجلس با همکارى دولت محترم کارهاى خوبى را تصویب و اقدام کردند، که امیدواریم این همکارى همچنان ادامه داشته باشد. در طول سال بحمداللَّه کارهاى بزرگ دیگرى هم در زمینه‏هاى مختلف انجام گرفته است. در همین زمینه‏ى هسته‏اى، در پایان امسال راه‏اندازى موقت و آزمایشى نیروگاه بوشهر را داشتیم، که این هم خبر مهم و بزرگى است.
    البته این هم از نتايج پیشرفت دانشمندان خود ما در داخل کشور است که همه‏ى دنیا را قانع کرد که راه پیشرفت هسته‏اى ملت ایران را نمی شود بست.
    از جمله‏ى این پیشرفت هاى علمى و فناورى، پرتاب ماهواره‏ى امید بود که کشور را در ردیف کشورهاى بسیار معدود جهان در مورد این فناورى قرار داد و چشم جهانیان را متوجه ایران کرد و نشان داد که ملت ایران از درون می جوشد و از درون رشد می کند و توانايى پیشرفت ملت ایران، توانايى محدودى نیست.
    در زمینه‏ى مسائل اقتصادى هم من باید به ملت عزیزمان عرض کنم که على‏رغم موج عظیم و طوفان خانه‏براندازِ رکود اقتصادى و بحران اقتصادى در عالم، و على‏رغم تحریم هايى که علیه ایران به خاطر مسئله‏ى انرژى هسته‏اى و دیگر مسائل انجام گرفت، مسئولین کشور توانسته‏اند بر این موج فائق بیایند و تا حدود زیادى تبعات و آثار منفى این موج را در کشور کنترل کنند و نگذارند که ملت ما در این موج عظیمى که خیلى از کشورها را دچار مشکلات بسیار زیادى کرد، بغلتد و ملت سر پاى خود بایستد. ان‏شاأللَّه پیشرفت هاى اقتصادى باید روزبه‏روز شکوفاتر بشود و ملت را خوشحال‏تر کند و ان‏شاأللَّه امکان و زمینه‏ى پیشرفت هاى گوناگون را در عرصه‏هاى مختلف به وجود بیاورد.
    همان طور که مشاهده می کنید، سال نوآورى و شکوفايى خوشبختانه با نوآورى‏هاى زیاد و شکوفايى‏هاى چشم گیر همراه شد و توانست این شعار را در مرحله‏ى مقدماتىِ خود کاملاً فعال کند. البته شکوفايى و نوآورى مخصوص این سال نبود؛ ما در آینده هم در سال‌هاى گوناگون بایستى همین خط را با جدیت پیگیرى و تعقیب کنیم و ان‏شاأللَّه خود را به نقطه‏اى که در زمینه‏ى علمى و فناورى، شایسته‏ى ملت ایران است، برسانیم.
    آن‌چه من به ملت عزیزمان عرض می کنم، این است: ما در دعاى اول سال خواندیم که: «یا محوّل الحول و الأحوال. حوّل حالنا الى احسن الحال» حالِ ما را به نیکوترین حال ها تبدیل کن. این، اراده‏ى الهى است، اما تلاش ملت ایران، تلاش خود آحاد ما مردم، یقیناً لازم است و زمینه‏ى ضرورى براى توجه لطف خدا و رحمت الهى است. ما باید همت کنیم براى تحویل احوال خود، براى نیکوکردن زندگى خود، ذهن خود، دل خود، دنیا و آخرت خود؛ این وظیفه‏ى یکایک ملت ایران است..
    ما در زمینه ‏ى مصرف، در زمینه‏ى هزینه کردن منابع مالى کشور که به وسیله‏ى خود ما و به وسیله‏ى همه‏ى برادران هم‏میهن ما و به وسیله‏ى مسئولین کشور با زحمت زیاد به وجود مى‏آید، دچار نوعى بى‏توجهى هستیم، که بایستى این را تبدیل کنیم به یک توجه و اهتمام خاص. ما دچار اسراف هستیم، ما دچار ولخرجى و ولنگارى در مصرف هستیم. این را من در اول سال، ان‏شاأللَّه در سخنرانى، با جزئیات آن براى مردم عزیزمان توضیح خواهم داد ما بایستى مصرف کردن را مدبرانه و عاقلانه مدیریت کنیم. مصرف نه فقط از نظر اسلام، بلکه از نظر همه‏ى عقلاى عالم، چیزى است که باید تحت کنترل عقل قرار بگیرد. با هوى‏ و هوس، با خواهش دل و آنچه که نفس انسان از انسان مطالبه می کند، نمی شود مصرف را مدیریت کرد. کار به جايى می رسد که منابع کشور به هدر می رود، شکاف بین فقرا و اغنیاء زیاد می شود، عده‏اى در حسرت اوّلیات زندگى می مانند و عده‏اى با ولخرجى و ولنگارى در مصرف، منابع را هرز و به هدر می دهند.
    ما بایستى الگوى مصرف را اصلاح کنیم. ما بایستى به سمت اصلاح الگوى مصرف حرکت کنیم. مسئولین کشور در درجه‏ى اول ( چه قوه‏ى مقننه، چه قوه‏ى مجریه، و چه سایر مسئولین کشور، قوه‏ى قضائیه و غیر آن ها ) و اشخاص و شخصیت‌ها در رتبه‏هاى مختلف اجتماعى، و آحاد مردم ما از فقیر و غنى، بایستى به این اصل توجه کنند که باید الگوى مصرف را اصلاح کنند. این جور مصرف کردن در همه‏ى زمینه‏ها(در امور ضرورى زندگى، در زیادى‏هاى زندگى)‌‌مصرف کردن بى‏رویّه و بدون منطق و بدون تدبیر عقلانى، به ضرر کشور و به ضرر آحاد و اشخاص ماست. من از عموم مردم و بخصوص از مسئولین درخواست می کنم، خواهش می کنم که در این زمینه فعالیت خودشان را در این سال زیاد کنند، افزایش بدهند و براى اصلاح الگوى مصرف برنامه‏ریزى کنند.
    لذا من این سال را، سال «حرکت مردم و مسئولین به سوى اصلاح الگوى مصرف» می دانم و امیدوارم که این عنوان که «اصلاح الگوى مصرف» است ، براى همه‏ى ما دستورالعمل باشد و همه‏ى ما بتوانیم برطبق این شعار مهم و حیاتى و اساسى براى کشور عمل کنیم و از منابع کشورمان به بهترین وجهى استفاده نمايیم.
    یاد امام عزیز و بزرگوار را گرامى می‌دارم،یاد شهیدان عزیز را گرامى می‌دارم و به همه‏ى آحاد ملت ایران مجدداً سلام و تبریک عرض می‌کنم.
    والسّلام علیکم و رحمةاللَّه و برکاته‏

    پيام نوروز 1388 رهبر معظّم انقلاب اسلامي«مدظلّه‌العالي»

    .