• امروز پنجشنبه 1 آذر 1403
  •  
     

     


     
     
     
     
     
     

    قبر حر بن يزيد رياحي

    نامه الکترونیک چاپ

    حر بن يزيد رياحي، آن توبه كننده و هدايت يافته، نخستين كسي بود كه راه را بر سفيران كربلا بست ولي در پايان كار به اوج عزت و شرافت، يعني شهادت در راه حسين(عليه السلام)، دست يافت و خود را براي هميشه در صف آزاد مردان و احرار قرار داد و قبر و نامش را در تاريخ جاودانه كرد. جنازه آن آزاد مرد را قبيله اش، بن رياح، از ميدان جنگ خارج كرد و در روستايي در نُه كيلومتري غرب كربلا به خاك سپرد. همان جا كه امروزه به سبب وجود قبر او به « روستاي حرّ » معروف است. آستان مبارك آن شهيد در 370 ق به دستور عضدالدوله ديلمي ساخته شد. در 914 ق شاه اسماعيل صفوي، كه خود به زيارت اين آستان مشرف شده بود، به تجديد بناي آن پرداخت. اين بنا يك بناي ساده در ميان صحرا است كه به صورت يك چهار ديواري آجري و قلعه اي مستحكم به دستور مادر آقاخان محلاتي ساخته شده است. اين مزار صحن و گنبدي با كاشي آبي و ضريح نقره اي دارد. ناصر الدين شاه، كه آن جا را زيارت كرد، در آن دوران از خرابي و وضع نامطلوب و نگه داري بد آن بقعه به مدحت پاشا، حاكم كربلا، گلايه كرده و براي تعمير و نگه داري بهتر آن سفارش هايي كرده بود.

    بنده مهر و آزادترین آزاد

    در 1330 ق تعميراتي در آن آستان انجام گرفت و ايواني در آن تعبيه شد. كتيبه بالاي اين ايوان نشان دهنده باني و تعمير كننده آن است: « قد عمر هذا المكان بهمة آقا حسين خان شجاع السلطان همداني دام ظله الفاني سنه 1330 ق ».
    در قسمت شرقي صحن، حجره هايي در دو طبقه جهت سكونت زائران ساخته شده و هنرمندان ايراني در 1396 ق، حرم را آينه كاري كردند.

    منبع: عتبات عاليات عراق؛ دكتر اصغر قائدان

    .

    نظرات  

     
    0 #1 ناجی التمیمی 1391-04-12 01:28
    السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین و علی فخر بنی تمیم حر ابن یزید ریاحی خدایا به ما هم شجاعت وایمان حر عطا فرما که قدرت ادامه راه امام حسین ع مبارزه با ظلم وفسق را داشته باشیم به امید پیروزی مجدد خون بر شمشیر انشاالله
    مباحثه