در اكثر هيئت هاي مذهبي، زيارت عاشورا را برخلاف دستور قرائت آن كه صد لعن و صد سلام دارد، خوانده و مي گويند به نيت صد بار، يك بار مي گوييم و يا نهايتا پس از يك سلامي (يا لعني) كه مي فرستند، مي گويند: «تسعا و تسعين مرة». آيا اينجور خلاصه خواندن برگرفته از عمل معصوم(ع) يا علماء است؟ آيا صحيح است؟
در پاورقی کتاب شفاء الصدور ص110 که شرح زیارت عاشورا است روایتی را به نقل از برخی علما به حضرت عسكري علیه السلام نسبت می دهد که آن حضرت می فرمایند هر گاه به جای صد مرتبه لعن فردی بگوید الله العنهم جمیعا تسعا و تسعین مره کفایت می کند و همچنین به جای صد مرتبه سلام بگوید السلام علی الحسین... تسا و تسعین مره کفایت از صد مرتبه می کند، از این روایت دو گونه برداشت شده یکی این که پس از اتمام لعن و سلام فرد بگوید تسعا و تسعین مره همان گونه که نوشته اید در هیئتهای مذهبی گفته می شود احتمال دیگری که در روایت مطرح است این است که نود ونه بار فرد قسمت آخر یعنی الله العنهم جمیعا را در فقره لعن والسلام علی الحسین را تا آخر در فقره سلام بگوید. در هر صورت حتی اگر این روایت هم نبود به امید درک ثواب به جهت ضیق وقت یک بار گفتن آن هم ثواب و اثر خود را دارد و اگر یک عملی به تمام وکمال درک نمی شود از بخشی از آن نباید چشم پوشی کرد.
منبع: پرسمان دانشجويي
- تأثیر گذاری سفر عتبات عالیات، در گرو دلسوختگی و شیفتگی است
- چرا زيارت؟
- زيارت اهل قبور چه آثار دنيوي و اخروي دارد؟
- معني اينها يعني چي؟ «امام يد الله است، وجه الله است، عين الله است، اذن الله است» و در كدام زيارت و دعاها آمده است؟
- چرا ايران براي امامانمان(ع) در عراق ضريحي با چندين تن طلا و نقره با ارزش 2300000000 تومان مي سازد؟ آيا امامانمان نيازمندند يا فقراي جامعه مان؟
.
نظرات
فید خبری نظرات این مطلب