مديركل ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي از برنامهريزي براي ثبتجهاني پيادهروي اربعين خبر داد و گفت: پيشنهاد ثبت اين مراسم عظيم به يونسكو ارائه شده ولي حداقل دو سال طول ميكشد تا اين اثر به ثبتجهاني برسد.
فرهاد نظري، مديركل ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از برنامهريزي براي ثبت جهاني مراسم پيادهروي اربعين خبر داد و گفت: بسياري از آئينهاي محرم و عزاداري سيدالشهداء (ع) مانند تعزيه و نحوه عزاداري شهرهاي مختلف طي سال گذشته و سال جاري شناسايي و به ثبت رسيده است و هدف بعدي كه ما داريم ثبت جهاني مراسم پيادهروي اربعين به عنوان يك اثر جهاني و چند مليتي است كه به سازمان يونسكو پيشنهاد شدهاست.
ثبت مشترك مراسم پيادهروي اربعين با مشاركت عراق
نظري از مذاكره با نماينده كشور عراق در يونسكو براي ثبت مشترك جهاني پيادهروي اربعين نيز سخن گفت و اظهار كرد: اين اتفاق طي چهار ماه اخير رخ داده است.
وي ادامه داد: هر اثري كه بخواهد به ثبت جهاني برسد بايد پروندهايي براي آن تشكيل و پژوهشهايي در خصوص آن صورت گيرد. همچنين تاريخچه، اهميت و ساير ابعاد اثر مطرح و اقداماتي كه براي محافظت از آن بايد انجام شود در داخل پرونده قرار گيرد.
مديركل ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي افزود: به محض اينكه مسئولان عراقي با پيشنهاد ما موافقت كنند نگارش پرونده به صورت مشترك آغاز ميشود و سپس پرونده به سازمان يونسكو ارائه ميشود كه حداقل دو سال طول ميكشد تا ثبتجهاني محقق شود. ما پيگير اين مسئله هستيم و فكر نميكنيم مشكل خاصي در خصوص آن وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: ما ميتوانستيم اين آيين را به تنهايي نيز ثبت جهاني كنيم اما به دليل اهميت موضوع پيادهروي اربعين ترجيح داده شد كار مشتركي با كشور عراق در اين خصوص صورت گيرد بر همين اساس اين پرونده از سوي دو كشور به يونسكو ارائه خواهد شد. البته ممكن است پس از آن ساير كشورها نيز به اين پرونده بپيوندند.
نظري اعلام كرد: وقتي اثري در فهرست ميراث جهاني ثبت ميشود خود يونسكو آن را به 35 زبان زنده ترجمه و به جهان معرفي ميكند