نمايندهي سازمان حج و زيارت در سوريه گفت: تا كنون 22 زائر ايراني در سوريه ربوده شدهاند و سفارت ايران در اين كشور وضعيت آنها را پيگيري ميكند.
مسعود اخوان در گفتوگو با ايسنا، با تأكيد بر اينكه بهجز دو گروه 11 نفره از زائران ايراني، تا كنون زائر ديگري در سوريه ربوده نشده است، اظهار كرد: گزارشهايي كه بهتازگي برخي خبرگزاريها از ربوده شدن تعداد ديگري از زائران دادهاند، كذب است، چون آنها ميخواهند با انتشار اين خبرها، از نظر روحي و رواني، مردم سوريه و ديگر كشورها را تحت تأثير قرار دهند.
وي يادآوري كرد: اين 22 زائر ربودهشده، دو گروه 11 نفره از كاروانهاي آزاد استانهاي لرستان و فارس بودند. پيش از آنها نيز هفت مهندس ايراني به گروگان گرفته شده بودند. تا كنون بهجز اين افراد، هيچ ايراني ديگري از ميان زائران آزاد و تحت پوشش سازمان حج و زيارت، گرفتار جريان گروگانگيري در سوريه نشده است.
او دربارهي چگونگي پيگيري وضعيت زائران گروگان گرفتهشده در سوريه، بيان كرد: سفارت ايران در سوريه با مسؤولان اين كشور در تماس است و اگر خبري شود حتما به ما هم اطلاع ميدهد. تا كنون خبري از 22 زائر ربودهشده نشده است. البته بهتازگي فيلمي از مهندسان گروگان گرفتهشده بهدست مقامات ايراني رسيده و خبر آن هم منتشر شده است.
وي افزود: نمايندگي سازمان حج و زيارت در سوريه مسؤول پيگيري اين موضوع نيست و سفارت ايران در اين كشور مسؤوليت پيگيري موضوع زائران و مهندسان ايراني ربودهشده را برعهده دارد.
او دربارهي شرايط «دمشق» و «زينبيه» كه محل رفت و آمد و اسكان زائران ايراني در سوريهاند، گفت: اين مناطق از نظر امنيتي هيچ مشكلي ندارند و شرايط آنها عادي است.
وي به زائراني كه قصد انجام سفر زيارتي به سوريه دارند، توصيه كرد كه حتما از مسير هوايي به اين كشور سفر كنند.
نمايندهي سازمان حج و زيارت در سوريه ادامه داد: زائراني كه در سوريه به گروگان گرفته شدهاند، از راه زميني و با كاروانهاي متفرقه به اين كشور وارد شده بودند. آنها ساعت نامناسبي را نيز براي حركت انتخاب كرده بودند كه اين موضوع، مشكلآفرين شد، چون بهطور كلي راه زميني سوريه مشكل خاصي ندارد؛ ولي بايد دربارهي انتخاب ساعت و مسير حركت برنامهريزي تأييدشدهاي داشت.
اخوان گفت: ما به كاروانها توصيه كردهايم، روز را براي حركت در سوريه انتخاب كنند؛ ولي چون اين كاروانها آزاد بودند و ما به آنها دسترسي نداشتيم، نتوانستيم به اين افراد اطلاع دهيم. در هر صورت توصيهي اكيد ما به كساني كه ميخواهند به سوريه سفر كنند، اين است كه حتما از طريق دفاتر خدمات زيارتي داراي مجوز از سازمان حج و زيارت اقدام كنند و با گروههاي متفرقه به اين سفر نروند.
او با اشاره به سفرهاي زيارتي گروههاي آزاد به سوريه كه تحت نظارت سازمان حج و زيارت نيستند، ادامه داد: بسياري از اين گروهها قصد سفر به عتبات عاليات عراق را از طريق سوريه دارند كه در اين مسير، مشكلات زيادي براي اين زائران پيش ميآيد و چون آنها آزاد و متفرقه هستند، ما به آنها دسترسي نداريم تا در صورت بروز مشكل كمك كنيم.
اخوان اضافه كرد: افرادي كه ميخواهند از راه سوريه به عراق بروند ميتوانند از طريق دفاتر خدمات زيارتي داراي مجوز رسمي از سازمان حج و زيارت اقدام كنند، چون سازمان حج و زيارت در حال برنامهريزي براي اجراي برنامهي سفر زيارتي سوريه ـ عراق است.
در اينباره، مدير حج و زيارت استان لرستان نيز گفت: وضعيت 11 لرستاني ربودهشده در سوريه همچنان در دست بررسي و پيگيري است و تلاشها براي يافتن اين افراد با جديت ادامه دارد.
سيدحميد الياسي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا در لرستان، يادآوري كرد: 11 زائر كه همه مرد هستند كه در جادهي بينالمللي حلب به حماة در حالي که به سمت دمشق حرکت ميکردند، توسط افراد ناشناس ربوده شدند.
وي بيان کرد: اين کاروان كه از طريق دفاتر غيرمجاز به سوريه رفته، از شهرستان نورآباد بود و چند زائر خرمآبادي نيز در اين کاروان حضور دارند.
مدير حج و زيارت لرستان با بيان اينکه اکنون سازمان حج و زيارت در تلاش براي يافتن اطلاعاتي دربارهي ربودهشدگان است، اظهار کرد: متقاضيان تشرف به سفرهاي زيارتي خارج از کشور حتما بايد از طريق سازمان حج و زيارت و دفاتر زيارتي قانوني اقدام کنند.
الياسي گفت: با توجه به اينكه اعزامهاي زميني به سوريه ممنوع شده است، افرادي كه قصد تشرف به سوريه را دارند، بايد در زمان نامنويسي دقت لازم را داشته باشند تا از طريق دفاتر مجاز به اين سفر اعزام شوند.
او افزود: سازمان حج و زيارت افراد باقيمانده از اين كاروان را در هتلي اسكان داده است تا پس يافتن افراد ربودهشده، اين كاروان به كشور بازگردد.
دوشنبه 90/11/17
منبع : حج